'FC Barcelona bepaalt vraagprijs voor Messi: op één euro de duurste transfer ooit'

'FC Barcelona bepaalt vraagprijs voor Messi: op één euro de duurste transfer ooit'

26-08-2020 06:37 Laatste update: 07:03
134

FC Barcelona gelooft er niet meer in dat het Lionel Messi kan overtuigen van een langer verblijf. De club wil nu dat het vertrek van de superster de grootste transfer uit de historie van het voetbal wordt.

Volgens AS wil FC Barcelona één euro meer vragen voor Messi dan wat de club voor het vertrek van Neymar heeft gekregen. In 2017 trok de Braziliaan voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Messi, die een clausule van 700 miljoen euro in zijn contract heeft staan, stuurt zelf aan op een ontbinding van het contract en dus een transfervrij vertrek.

Messi stuurde dinsdagavond een fax naar het bestuur van FC Barcelona met daarin de mededeling dat hij deze zomer wil vertrekken. De club reageerde hierop met het bericht dat Barcelona op hem rekent en dat ze willen dat Messi zijn carrière bij de club afsluit. Er zijn volgens AS echter weinigen binnen de club die daar nog in geloven.

Barcelona wil ook voorkomen dat het in een rechtszaak met Messi verwikkeld raakt. De club wil de details van het vertrek van de Argentijn nu uitonderhandelen. Belangrijk voor Barcelona is dat Messi de duurste transfer aller tijden wordt. De speler die over negen maanden transfervrij is mag voor 222.000.001 miljoen euro vertrekken.