'Messi heeft keuze voor nieuwe club al gemaakt en wil naar Premier League'

'Messi heeft keuze voor nieuwe club al gemaakt en wil naar Premier League'

26-08-2020 07:26 Laatste update: 09:05
80

Lionel Messi wil voor Manchester City gaan spelen. Dat meldt Marcelo Bechler, journalist voor Esporte Interativo, die tien dagen geleden de primeur had dat Messi FC Barcelona wil gaan verlaten.

Messi liet de clubleiding van de Catalanen dinsdagavond weten dat hij zijn contract wil laten ontbinden en deze zomer een transfer wil maken. Volgens Bechler heeft de Argentijn ook al besloten waar hij heen wil: het Manchester City van zijn oude trainer en goede vriend Pep Guardiola. Ook de algemeen directeur van Manchester City, Ferran Soriano, is een oude bekende van Messi van zijn tijd bij FC Barcelona.

Manchester City wordt door Onda Cero gezien als een van de vier clubs die Messi überhaupt kunnen betalen. De andere drie clubs zijn Paris Saint-Germain, Internazionale en Manchester United. Vooral rond Internazionale zijn al langer geruchten over een mogelijke komst van Messi. FC Barcelona zou zich inmiddels hebben neergelegd bij een vertrek van de superster en vraagt 222.000.001 euro voor zijn vertrek