The Independent: Beckham wil grootverdiener Suárez opvangen na Barcelona-vertrek

The Independent: Beckham wil grootverdiener Suárez opvangen na Barcelona-vertrek

26-08-2020 09:18
53

Luis Suárez gaat zijn carrière wellicht voortzetten in de Verenigde Staten, meldt The Independent. De Uruguayaanse routinier is niet meer nodig bij FC Barcelona, werd gelinkt aan zijn oude club Ajax en zou nu in gesprek zijn met Inter Miami.

De club uit Florida is eigendom van voormalig Manchester United- en Real Madrid-ster David Beckham en is afgelopen voorjaar begonnen aan zijn allereerste Major League Soccer-seizoen. Blaise Matuidi kwam onlangs over van Juventus en werd als eerste grote naam binnengehaald, Suárez komt de Fransman wellicht gezelschap houden: volgens The Independent hebben beide partijen hun eerste gesprekken al achter de rug.

Hoe realistisch de plannen van Beckham zijn, moet nog blijken. Het lijkt uitgesloten dat de 33-jarige spits in Florida hetzelfde megasalaris als in Camp Nou op kan strijken: volgens de berichtgeving is Inter Miami echter bereid om dieper in de buidel te tasten dan Europese gegadigden. De kersverse MLS-deelnemer zou zelfs Suárez' maatjes Edinson Cavani en Lionel Messi op het oog hebben, al wordt hun komst minder waarschijnlijk geacht.

Suárez ligt nog één jaar vast in Camp Nou, maar is na zes jaar bij Barça niet meer nodig. De nieuwe trainer Ronald Koeman zou hem dat medegedeeld hebben in een telefoongesprek van amper één minuut.