Voorganger Bartomeu trekt van leer tegen Messi: 'Contract gezien, geen weg terug'

Voorganger Bartomeu trekt van leer tegen Messi: 'Contract gezien, geen weg terug'

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2020 om 09:54wo 26-08-2020 om 09:54

Voormalig FC Barcelona-voorzitter Joan Gaspart heeft fel gereageerd op de Lionel Messi-soap. Volgens de 75-jarige oud-preses hebben de Catalanen het volste recht om Messi voorlopig aan zijn contract te houden.

Messi ligt nog één jaar vast, maar wil door middel van een speciale clausule zijn contract per direct laten ontbinden. Barcelona meent echter dat die clausule in juni al verlopen is, terwijl het kamp-Messi zich beroept op het feit dat het seizoen later is geëindigd dan aanvankelijk voorzien. Gaspart – tussen 2000 en 2003 president in Camp Nou – staat aan de kant van de club. "Messi kan niet weg, dat zal hij in 2021 moeten doen", laat hij weten aan Marca. "Ik heb het contract gezien en het is overduidelijk: die clausule is in juni al verlopen en er is geen weg terug."

Als Messi deze zomer wil vertrekken, moet zijn contract voor 700 miljoen euro afgekocht worden óf moet een geïnteresseerde club met FC Barcelona over een lagere transfersom onderhandelen. De Catalanen zouden inzetten op een vraagprijs van 222.000.001 euro. "Ik heb liever dat hij volgend jaar transfervrij vertrekt dan nu voor zo'n bedrag", oordeelt Gaspart. "Ik houd van Messi, maar ik houd nog net iets meer van FC Barcelona. De club moet bepalen wat er gebeurt, niet de speler."

Gaspart hoopt dan ook dat de huidige voorzitter Josep Maria Bartomeu niet zal zwichten. "Als ik zelf nog voorzitter was, zou ik niet eens onderhandelen, voor nog geen euro. Als hij voor minder vertrekt dan die afkoopsom van 700 miljoen, zou dat nóg vernederender zijn dan die 8-2 tegen Bayern München."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Messi echt weg?

Ja, zeker weten
64%
Nee, ik denk dat hij blijft
36%
(15080 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws