Arnesen: De Guzmán als Plan B op Feyenoord-lijstje, Summerville klaar in De Kuip

Arnesen: De Guzmán als Plan B op Feyenoord-lijstje, Summerville klaar in De Kuip

26-08-2020 12:19
98

Feyenoord-directeur Frank Arnesen heeft woensdag vanuit Duitsland een kleine update gegeven over de transferplannen van de stadionclub. De komst van een extra middenvelder en de toekomst van Crysencio Summerville zijn ter sprake gekomen.

Arnesen bevestigt het nieuws dat de Portugees João Teixeira van Vitória Guimarães het middenveld compleet moet maken. Deze week werd duidelijk dat een akkoord tussen een club en speler nabij is: Arnesen hoopt de deal snel rond te maken, maar de Deen houdt nog een slag om de arm.

Als Teixeira alsnog niet haalbaar blijkt, komt een oude bekende in beeld: Jonathan de Guzmán geldt als Plan B voor de Portugees. De veertienvoudig Oranje-international speelde tussen 2005 en 2010 voor Feyenoord en is transfervrij, nadat zijn contract bij Eintracht Frankfurt af is gelopen.

Summerville richting uitgang
Arnesen heeft ook bevestigd dat Summerville klaar is in De Kuip. De aanvaller werd vorig seizoen verhuurd aan ADO Den Haag en was al langere tijd in gesprek met Feyenoord over contractverlenging. De besprekingen leken de goede kant op te gaan, maar vervolgens is er toch ruis op de lijn gekomen: Summerville is teruggezet naar het tweede elftal van de stadionclub. Volgens Arnesen is 'het boek gesloten': Summerville staat voor een definitief vertrek uit De Kuip.