Ajax komt met update over Blind: 'Hij voelt zich naar omstandigheden goed'

Ajax komt met update over Blind: 'Hij voelt zich naar omstandigheden goed'

26-08-2020 13:40 Laatste update: 13:54
109

Ajax heeft woensdag een korte update gegeven over de gezondheid van Daley Blind. De dertigjarige verdediger voelt zich naar omstandigheden goed, aldus de Amsterdamse club.

Blind viel dinsdagavond in de oefenwedstrijd tussen Ajax en Hertha BSC in de Johan Cruijff Arena uit. Het ICD-kastje die zijn hartritme herstelt leek af te gaan, aangezien hij naar zijn borst greep en naar de grond ging.

'Hij voelt zich naar omstandigheden goed en was vanochtend op Sportcomplex de Toekomst', laat Ajax weten in een communiqué. 'Hij wordt nader onderzocht en wacht de uitslagen van deze onderzoeken af voordat hij de training weer hervat.'

Blind blijft dus voor onbepaalde tijd aan de kant bij Ajax. Eind vorig jaar werd de verdediger in het Champions League-duel met Valencia duizelig, waarna in het ziekenhuis bleek dat hij kampte met een ontstoken hartspier. Twee maanden later hervatte Blind de training, met ICD onder zijn huid.

Ajax-trainer Erik ten Hag sprak na de oefenwedstrijd tegen Hertha geruststellende woorden. "De inwendige defibrillator ging af. Daarvoor is dat kastje ook. Daley voelt zich goed en heeft geen klachten."