'Barcelona heeft Setién nog niet officieel ontslagen, Koeman in de wachtkamer'

'Barcelona heeft Setién nog niet officieel ontslagen, Koeman in de wachtkamer'

26-08-2020 17:26 Laatste update: 17:45
52

Ronald Koeman mag pas op de bank zitten bij FC Barcelona als het contract van Quique Setién formeel beëindigd is. Dat melden SPORT en Cadena COPE woensdag. Zolang dat niet gebeurd is, mag Koeman niet worden ingeschreven als nieuwe trainer.

Setién, die bij Barcelona nog een contract had tot 2022, wacht volgens SPORT nog altijd op de officiële mededeling dat hij ontslagen is. Hij is wel bedankt voor bewezen diensten, maar niet ontslagen. Dat betekent dat zijn contract nog doorloopt, schrijft de Spaanse krant.

Omdat bevestiging vanuit Catalonië vooralsnog uitblijft, heeft Setién een burofax naar Barcelona gestuurd, meldt Cadena COPE. Daarin staat het verzoek om zijn contract te ontbinden. SPORT voegt daaraan toe dat Koeman pas op de bank plaats mag nemen als Barcelona het met Setién geregeld heeft. Dat zijn de regels in Spanje.

Setién moet daarnaast de overige contractjaren uitbetaald krijgen, schrijft SPORT. De Spaanse competitie begint in het weekend van 12 september, maar Barcelona trapt pas op de derde speeldag af vanwege het uitgestelde Champions League-seizoen.