Feyenoord neemt na 26 jaar afscheid van 'stille kracht': 'De club zit in m'n ziel'

Feyenoord neemt na 26 jaar afscheid van 'stille kracht': 'De club zit in m'n ziel'

26-08-2020 18:01
25

Feyenoord neemt na 26 jaar afscheid van scout Michel Beukers. De 59-jarige oud-prof kiest bewust voor iets anders, geeft hij aan.

Beukers werd in 1994 aangesteld als scout was ook enige tijd hoofdscout. "De club zit na al die jaren in mijn ziel, dat is logisch. Ik zal het werken voor Feyenoord ook zeker gaan missen", zegt Beukers op de clubsite van Feyenoord.

"Maar als ik het roer nog een keer om wil gooien, dan moet ik dat wel nu doen. Ook voor de club is het, denk ik, niet verkeerd dat ik plaats maak voor verandering en vernieuwing binnen het scoutingsapparaat. Ik wens Feyenoord alle goeds en zal de club uiteraard op de voet blijven volgen."

Technisch directeur Frank Arnesen bedankt Beukers voor een dienstverband van ruim 25 jaar. "Michel is ongelooflijk lang echt een stille kracht van de club geweest. Mensen onderschatten wel eens hoe intensief het is om als scout het hele jaar door over de hele wereld van de ene naar de andere wedstrijd te gaan, om talent als eerste te spotten."

"De concurrentie op dit vakgebied is enorm. En heb je als scout dan een talent gevonden, dat volgens jou echt bij jouw club past, dan moet je vervolgens maar afwachten en hopen dat de club hem uiteindelijk ook wil en kan halen en dat deze zich vervolgens ook goed doorontwikkelt en slaagt. Gebeurt dit niet, dan is het oordeel van de buitenwereld al snel dat de scouting niet goed is", zegt Arnesen. "Michel heeft daar nooit moeilijk over gedaan en bleef altijd in alle rust zijn werk doen. We wensen hem alle succes voor de toekomst."