Dijks eerlijk: 'Ik ben eigenlijk best eenzaam, m'n beste vriend is Netflix'

Dijks eerlijk: 'Ik ben eigenlijk best eenzaam, m'n beste vriend is Netflix'

26-08-2020 18:53
47

Mitchell Dijks zit goed bij Bologna en is niet bezig met een vertrek. In de wandelgangen wordt hij gelinkt aan Atalanta Bergamo. Van een vertrek wil Dijks niets weten.

Dijks heeft bij Bologna een metamorfose ondergaan en staat naar verluidt op het lijstje van andere clubs. Ze hoeven niet te bellen. "Ik zit nu bij Bologna en heb het hier naar m'n zin", zegt hij tegen Veronica Inside. "De mensen houden hier van me en de trainer en directeur hebben vertrouwen in me."

"Ik kreeg vorige week een berichtje van de directeur: Mitch, ik hoop dat alles goed gaat me je voet. Ik zie je snel, tractor. Dat soort dingen is voor mij zó fijn. Een directeur van een club toont interesse, vraagt hoe het met m'n voet is en zegt dat ik zo belangrijk ben. Dat is belangrijk voor een speler. Ik las de interesse ook op internet, maar ik zit gewoon goed."

Dijks maakt zich op voor zijn derde jaar bij Bologna. De afgelopen maanden waren zwaar. "Het was een hectische periode voor mij. Ik kwam net terug van een blessure, toen kwam corona. In anderhalve maand moesten we twaalf wedstrijden spelen, heel zwaar. Ik denk dat dit de zwaarste periode uit mijn carrière is. Zowel mentaal als fysiek. We speelden om de drie dagen, dus voor mij was het een heel zware periode."

Veel mensen om tegenaan te praten heeft Dijks niet in Italië. "Ik ben best eenzaam, eigenlijk. Ik heb daar niet echt vrienden. Ja, dat is wel lastig. M'n beste vriend is Netflix, dan weet je wel hoe of wat."