Chilwell-transfer maakt weg vrij voor Tagliafico: 'Er komt daar een plek vrij'

Chilwell-transfer maakt weg vrij voor Tagliafico: 'Er komt daar een plek vrij'

26-08-2020 19:49 Laatste update: 19:51
63

De kans is aanwezig dat Leicester City zich op korte termijn gaat melden voor Nicolás Tagliafico. Na de transfer van Ben Chilwell naar Chelsea is de ploeg nog op zoek naar een vervanger. Tagliafico wordt al genoemd bij The Foxes.

De technisch directeur van Ajax, Marc Overmars, gaf eerder al aan dat er spelers zijn die bij een goed bod mogen vertrekken uit Amsterdam. Tagliafico, Andre Onana en Donny van de Beek wachten op een goed bod. "Ik heb contact gehad met de zaakwaarnemer van Onana, daar was het nog relatief rustig", geeft Voetbal International-verslaggever Freek Jansen aan. "Er zijn natuurlijk wel continu bewegingen, maar niet het concrete wat Overmars bedoelde."

Jansen verwacht dat Tagliafico de Amsterdammers binnen afzienbare tijd gaat verlaten. "De linksback van Leicester City gaat waarschijnlijk naar Chelsea toe", geeft hij aan. Inmiddels is de transfer door Chelsea officieel gemaakt, waardoor de weg vrij is voor Tagliafico. "Er komt daar een plek vrij. Ze hebben met Tagliafico de afspraak gemaakt dat hij voor een bedrag van 25 tot 30 miljoen euro mag vertrekken. De kans is groot dat dat nu op de achtergrond speelt", stelt Jansen.

Chelsea maakte woensdag bekend dat Chilwell volgend seizoen op Stamford Bridge te bewonderen is. The Blues maken ongeveer 55 miljoen euro over naar Leicester, dat daarmee meer dan voldoende ruimte lijkt te hebben om Tagliafico binnen te halen.