Update: Juventus verwelkomt eerste Pirlo-aanwinst, middenvelder komt aan in Turijn

Update: Juventus verwelkomt eerste Pirlo-aanwinst, middenvelder komt aan in Turijn

27-08-2020 20:46 Laatste update: 20:42
29

Juventus gaat zich op korte termijn versterken met Schalke 04-middenvelder Weston McKennie. De Amerikaan wordt eerst voor een jaar gehuurd door De Oude Dame en kan vervolgens voor een bedrag van achttien miljoen euro overgenomen worden. 

Dat meldt Sky Sports Italia. Juventus betaalt Schalke drie miljoen euro om een jaar over McKennie te kunnen beschikken. De huurdeal kan vervolgens voor achttien miljoen euro officieel gemaakt worden door de club uit Turijn, mocht de samenwerking bevallen.

McKennie staat sinds 2017 onder contract in Gelsenkirchen en groeide uit tot een steunpilaar in de ploeg van trainer David Wagner. Hij speelde tot nu toe 75 Bundesliga-wedstrijden voor Schalke, waarin hij vier keer het net wist te vinden. 

Eerder versterkte Juventus zich al met Barcelona-middenvelder Arthur. Die deal werd echter al gesloten voordat Andrea Pirlo het stokje overnam van Maurizio Sarri, die ondanks de titel in de Serie A moest vertrekken bij De Oude Dame.

Update: Alleen de medische keuring kan een transfer van Weston McKennie naar Juventus nog in de weg te staan. De Schalke 04-middenvelder werd op het vliegveld in Turijn welkom geheten door zijn nieuwe club. De Oude Dame heeft naar verluidt een akkoord bereikt met de Bundesliga-club om McKennie voor een bedrag van 28 miljoen euro over te nemen.

Verwacht wordt dat McKennie vrijdag zijn handtekening zet onder een Juventus-contract.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie