'City niet van plan Messi-transfersom te betalen, driejarig contract ligt klaar'

'City niet van plan Messi-transfersom te betalen, driejarig contract ligt klaar'

27-08-2020 06:45 Laatste update: 08:02
82

Ook Marca pakt donderdagochtend groot uit met het nieuws dat Lionel Messi een contract kan ondertekenen bij Manchester City. Waar door RAC1 en The Guardian werd gesproken van een tweejarig contract, weet de Spaanse krant dat de Engelse club een driejarig contract klaar heeft liggen voor Messi.

Over een mogelijke deal met Barça heeft City nog niet nagedacht, valt er te lezen op de voorpagina van Marca. De club van trainer Pep Guardiola wil Messi alleen binnenhalen wanneer een transfervrije overstap mogelijk is. De Argentijn meent daar recht op te hebben vanwege een clausule in zijn contract, maar Barcelona geeft aan dat die clausule in juni afliep.

De Spaanse grootmacht wil 220.000.001 euro ontvangen voor Messi, waardoor hij de duurste speler uit de geschiedenis van het voetbal wordt. Eerder verkocht de club Neymar voor 220.000.000 euro aan Paris Saint-Germain. 

Guardiola zou al contact gezocht hebben met Messi om een mogelijke overstap te bespreken. City lijkt dan ook de grootste kans te hebben om de aanvaller binnen te halen, maar er zijn ook andere clubs die de situatie van de Argentijn in de gaten houden. Zo wordt Internazionale al een tijd lang gelinkt aan Messi, maar het sportieve plaatje in Italië heeft Messi nog niet kunnen overtuigen. Paris Saint-Germain is geen optie vanwege de Financial Fair Play-regeling.

Marca geeft aan dat Manchester United en Newell's Old Boys kansloos zijn in de strijd om de handtekening van Messi, die zes keer de Ballon d'Or wist te winnen in zijn tijd in Camp Nou. In 731 officiële wedstrijden voor Barcelona wist de Argentijn 634 keer het net te vinden.