Update: PSV-exit Jurjus: tweejarig contract bij 'ambitieuze club' derdeklasser

Update: PSV-exit Jurjus: tweejarig contract bij 'ambitieuze club' derdeklasser

27-08-2020 13:19 Laatste update: 14:45
74

PSV laat Hidde Jurjus transfervrij gaan. De doelman heeft met de Eindhovense club overeenstemming bereikt over de ontbinding van zijn tot medio 2021 lopende contract, aldus de Gelderlander.

Jurjus maakte in 2016 de overstap van De Graafschap naar PSV, maar keepte nooit een wedstrijd in de hoofdmacht. De laatste jaren speelde hij op huurbasis bij Roda JC en De Graafschap. Door de komst van RB Leipzig-huurling Yvon Mvogo was zijn rol definitief uitgespeeld.

Volgens de Gelderlander vertrekt Jurjus nu transfervrij naar Duitsland. KFC Uerdingen gaat hem voor twee seizoenen contracteren. "Ik heb een goed contract, dat ga ik niet zomaar verscheuren", liet hij in juni nog optekenen. "En anders? Dan ga ik op zoek naar een nieuw avontuur. Ja, ook het buitenland is een optie. Ik sta overal voor open."

Met de Duitse club, die uitkomt in de 3. Bundesliga, speelt hij over drie weken zijn eerste wedstrijd, uit tegen FC Ingolstadt 04. Bij Uerdingen komt Jurjus één Nederlander tegen: Peter van Ooijen kwam onlangs over van VVV-Venlo.

Update: KFC Uerdingen heeft de komst van Hidde Jurjus bevestigd. De doelman uit Lichtenvoorde tekent voor twee seizoenen in Duitsland. "Hidde komt van een grote Europese club en heeft zijn kwaliteiten bewezen in de twee topcompetities van Nederland", reageert algemeen directeur Nikolas Weinhart. "We zien veel potentie in hem."

"Ik ben blij dat het rond is. Dit is een geweldige stap voor mij", zegt Jurjus op de website van zijn nieuwe club. "Uerdingen heeft me perspectief geboden. De club is erg ambitieus en past bij mij. Ik wilde een nieuwe start en ben blij dat ik die in Uerdingen kan maken."