'FC Barcelona schuift Koeman weer naar voren: tweede gesprek met Messi'

'FC Barcelona schuift Koeman weer naar voren: tweede gesprek met Messi'

27-08-2020 14:31 Laatste update: 14:37
80

Ronald Koeman gaat proberen de breuk met Lionel Messi te lijmen. Dat meldt het Catalaanse radiostation RAC1. Het is de bedoeling dat de nieuwe trainer van FC Barcelona op korte termijn weer in gesprek gaat met zijn aanvoerder.

Messi ligt op ramkoers met Barça en heeft een transferwens ingediend, mede door een gesprek met Koeman. De trainer zou de Argentijn duidelijk hebben gemaakt dat 'zijn privileges voorbij zijn'. 'Je doet wat nodig is voor het team, ik ga niet flexibel zijn', zou hij tegen zijn sterspeler hebben gezegd.

Koeman moet nu het voortouw nemen in het offensief om Messi op andere gedachten te brengen, meldt RAC1. Hij zou 'bereid' zijn weer om tafel te gaan. In het gesprek moet duidelijker naar voren komen dat Messi nog steeds als leider wordt gezien binnen het nieuwe Barça-project.

Koeman is niet de enige geweest die weer in contact probeert te komen met Messi. Josep Maria Bartomeu, de voorzitter van Barça die zwaar onder vuur ligt, kreeg echter geen reactie uit het kamp van de 33-jarige Argentijn, die het contact liever via zijn advocaten zou willen laten verlopen.

Koeman zei vorige week bij zijn presentatie in Camp Nou dat hij zijn elftal om Messi heen wil bouwen. "Hij is de beste speler ter wereld en die wil je in je ploeg hebben, niet bij de tegenstander. Hij wint wedstrijden voor je. Ik zou heel blij zijn als hij blijft. Hij heeft ook nog een contract en ik ga met hem praten."

Toch diende Messi enkele dagen later een transferverzoek in bij de clubleiding. Hij wil transfervrij vertrekken, terwijl Barça zich daar niet zomaar bij neerlegt. In de Spaanse en Engelse pers wordt Messi nadrukkelijk gelinkt aan Manchester City.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie