Chelsea troeft Barcelona af: talentvolle verdediger komt transfervrij van Nice

Chelsea troeft Barcelona af: talentvolle verdediger komt transfervrij van Nice

27-08-2020 15:09 Laatste update: 15:16
28

Chelsea heeft weer toegeslagen op de transfermarkt. Malang Sarr, een 21-jarige verdediger uit Frankrijk, staat de komende vijf jaar bij The Blues onder contract en komt transfervrij over van OGC Nice.

De verbintenis van de linksbenige verdediger liep af bij Nice, waardoor Chelsea Sarr gratis op kon halen aan de Franse Riviéra. De Londense club had concurrentie van onder meer het Barcelona van Ronald Koeman, maar Chelsea komt dus toch als winnaar uit de strijd. De 21-jarige verdediger wordt komend seizoen verhuurd door The Blues, valt te lezen op hun officiële website. Daarin krijgt hij de kans om 'ervaring en speeltijd op te doen, zodat hij in de toekomst bij de selectie kan aansluiten'.

Het binnenhalen van Sarr zorgt voor vreugde op de burelen van Stamford Bridge, vertelt directrice Marina Granovskaia. "De kans om Malang binnen te halen konden we niet missen", legt ze uit. "Hij is een groot talent en we houden hem goed in de gaten tijdens zijn verhuur. We zijn blij dat we hem hier kunnen verwelkomen."

Dit is de vierde grote transfer die Chelsea deze transferperiode afrondt. Hakim Ziyech, Timo Werner en Ben Chilwell gingen de Franse stopper al voor. Volgens geruchten zullen Kai Havertz en Thiago Silva ook nog gaan tekenen op Stamford Bridge, wat het aantal nieuwelingen in het team van trainer Frank Lampard op zes zou brengen.