Blind: 'Is een wake-upcall geweest, ook wat betreft luisteren naar je lichaam'

Blind: 'Is een wake-upcall geweest, ook wat betreft luisteren naar je lichaam'

Gepubliceerd: donderdag 27 augustus 2020 om 20:34do 27-08-2020 om 20:34

Daley Blind wil nog niets kwijt over het incident tijdens de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC van afgelopen dinsdag. De Ajax-verdediger wacht de resultaten van alle tests af.

Wel ging Blind akkoord met de publicatie van het interview van De Telegraaf tijdens het trainingskamp in Oostenrijk, voor de bewuste wedstrijd tegen Hertha. Hierin laat hij zich openhartig uit over zijn eerdere medische problemen en wat die problemen met hem hebben gedaan. "Het is iets dat ik altijd bij me draag. Je hebt het meegemaakt en dat vergeet je niet", denkt Blind terug aan het moment tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia.

Het bleek uiteindelijk te gaan om een ontstoken hartspier. Twee maanden later maakte Blind zijn rentree in het eerste elftal van Ajax. "Het is wel iets, waardoor je in het leven anders naar dingen kijkt. Voetbal is belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste. Er zijn meer dingen in het leven dan voetbal", aldus Blind, die vorig jaar voor het eerst vader werd. "Het gaat heel goed. Ik vind het leuk om papa te zijn. Ik ben veel thuis geweest de laatste tijd en dat is leuk met de kleine. Dat was het enige voordeel aan de corona-tijd."

Wake-upcall
Blind kijkt ondanks de blessure terug op een goed 2020, zo geeft hij aan. "We zijn nu met nieuwe sportieve uitdagingen bezig en op persoonlijk vlak met nieuwe mooie momenten in het gezin. Het leven gaat door. Je hebt een tegenslag meegemaakt en je neemt het mee. Door er ook lering uit te trekken richting de toekomst. Dit is wel een wake-upcall geweest. Ook wat betreft het luisteren naar je lichaam. Zeker weten", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws