Geschokte Maguire reageert voor het eerst: 'Ik vreesde voor mijn leven'

Geschokte Maguire reageert voor het eerst: 'Ik vreesde voor mijn leven'

28-08-2020 07:04 Laatste update: 07:25
60

Harry Maguire heeft in een interview met de BBC voor het eerst gereageerd op zijn arrestatie op het Griekse eiland Mykonos. De aanvoerder van Manchester United zegt onschuldig te zijn, maakt geen excuses en vreesde voor zijn leven.

Volgens Maguire werd zijn zusje tijdens een avond stappen lastiggevallen. Vervolgens zag zijn vriendin hoe zijn zus flauwviel. Maguire vermoedde dat zij gedrogeerd was en wilde met spoed naar het ziekenhuis, maar werd tegengehouden door agenten in burger, die zich niet als zodanig identificeerden. Hij dacht dat hij werd ontvoerd.

Wedden

Meer odds

"Deze situatie had iedereen kunnen overkomen", vertelt hij aan de BBC. "Ze zeiden dat mijn loopbaan voorbij was en schopten me herhaaldelijk op mijn benen. Ik ging rennen en vreesde voor mijn leven. Ik dacht geen seconde dat dit agenten waren. De paniek was groot."

Maguire zat twee nachten in een Griekse cel en werd deze week schuldig bevonden aan zware mishandeling, verzet bij zijn arrestatie en poging tot omkoping. Omdat het zijn eerste vergrijp was, is de celstraf van 21 maanden en tien dagen voorwaardelijk.

"Ik kon het haast niet geloven", zegt Maguire, die beroep heeft aangetekend, over zijn dagen in de gevangenis. "Dit was de eerste keer dat ik een cel van binnen heb gezien. Dit wens ik niemand toe." Maguire is niet van plan excuses te maken. "Want ik heb niets fout gedaan. Ik vind het wel vervelend dat mijn fans en club dit moeten meemaken."