'Engelse belangstelling voor Tagliafico: vraagprijs Ajax spectaculair hoger'

'Engelse belangstelling voor Tagliafico: vraagprijs Ajax spectaculair hoger'

28-08-2020 07:59 Laatste update: 08:17
185

Nicolás Tagliafico en Robin Gosens staan op de nominatie om deze zomer te verhuizen naar Engeland. Leicester City heeft de linksbacks van Ajax en Atalanta Bergamo op het oog, meldt Sky Sports.

Leicester is op zoek naar een opvolger Ben Chilwell, die deze week zijn transfer naar Chelsea afrondde. Met de 55 miljoen euro die Chilwell heeft opgebracht, kan de Premier League-kampioen van 2016 de markt op. Tagliafico en Gosens staan volgens Sky Sports op de shortlist.

Goedkoop zijn de twee linksbacks niet, benadrukt het Engelse medium. De vraagprijs van zowel Ajax als Atalanta wordt geschat op 45 miljoen euro. Aanvankelijk werd nog gemeld dat een vertrek van Tagliafico vanaf 25 miljoen euro bespreekbaar is voor Ajax.

Omdat Leicester geen 45 miljoen wil betalen voor een Chilwell-opvolger, kijkt de club van manager Brendan Rodgers naar alternatieven. Voor Tagliafico is er bovendien concurrentie van FC Barcelona en een 'unnamed' Bundesliga-club, klinkt het.

"Ja, voor één speler is er redelijk serieuze interesse", zei Ajax-directeur Marc Overmars deze week tegen Ziggo Sport. Het zou gaan om Tagliafico, maar ook Andre Onana en Donny van de Beek werden genoemd. "Voor jullie is het natuurlijk leuk om te weten wie het is, maar het zal vanzelf wel blijken de komende weken om wie het gaat."