Koeman krijgt kritiek van La Liga-collega: 'Niet correct, een gebrek aan respect'

Koeman krijgt kritiek van La Liga-collega: 'Niet correct, een gebrek aan respect'

28-08-2020 08:59
67

Real Betis-trainer Manuel Pellegrini is kritisch op Ronald Koeman. De nieuwe coach van FC Barcelona maakte Luis Suárez deze week duidelijk dat hij niet meer nodig is in Camp Nou.

Het contact verliep via de telefoon, omdat Suárez op vakantie was. Dat gaat er bij Pellegrini niet in. "Persoonlijk lijkt het mij niet correct. Als coach moet je de overtuiging hebben om een speler face-to-face te spreken en hem te vertellen dat je niet met hem verder gaat", reageert de Chileense trainer van Real Betis bij ESPN.

"Ik heb het vaak moeten doen en het doet pijn", vervolgt Pellegrini, die in het verleden aan het roer stond bij onder meer Real Madrid en Manchester City. "Om zo'n belangrijke boodschap telefonisch over te brengen, is voor mij een teken van een gebrek aan respect."

Suárez zou van streek zijn door het telefoontje van Koeman, dat niet langer dan één minuut zou hebben geduurd. Het is volgens Spaanse media één van de redenen voor Lionel Messi om een transferverzoek in te dienen. De twee vrienden spraken donderdag af in het huis van Messi om over de situatie te praten.