Maguire's Griekse horroravond van minuut tot minuut: Acht man rond de bus

Maguire's Griekse horroravond van minuut tot minuut: "Acht man rond de bus"

28-08-2020 09:53
54

Manchester United-aanvoerder Harry Maguire heeft een uitgebreide reconstructie gegeven van zijn Griekse horroravond op Mykonos. De verdediger werd deze week in Griekenland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar voor geweld tegen de politie en een poging van omkoping.

In gesprek met de BBC geeft Maguire, die claimt onschuldig te zijn, zijn kant van het verhaal. Dit is zijn uitgebreide reconstructie:

- Maguire was op Mykonos in een bar met zijn verloofde Fern, zijn jongere zus Daisy, zijn broer, de vriendin van zijn broer en nog twee bevriende stellen.

- De groep stuurde een bericht naar de chauffeur van hun minibus dat ze opgehaald wilde worden om terug naar de villa te gaan.

- De chauffeur was twintig minuten te laat en terwijl de groep wachtte werd Daisy door twee mannen benaderd. Fern zag vervolgens de ogen van Daisy wegdraaien.
'Ze viel flauw, verloor haar bewustzijn'.

- Volgens Maguire begon iedereen op dat moment te schreeuwen en te gillen. Drie mannen in burgerkleding kwamen aansnellen.

- Maguire zegt dat er geen sprake was van geweld op dat moment, wel werd er veel geschreeuwd en was er veel commotie.

- Volgens Maguire probeerden de drie Griekse mannen de boel te sussen, maar waren ze wel 'ietwat agressief'. 

- Op dat moment komt de minibus aan. Maguire helpt Daisy de bus in, de groep volgt en de bus rijdt weg.

- Maguire wil terug naar de villa en vervolgens met zijn zusje naar het ziekenhuis. Daisy lijkt ondertussen wel snel te herstellen.

- Na vijf tot tien minuten rijden stopt de bus langs de weg. "We keken naar buiten en er stonden acht man rond de bus, allemaal in burgerkleding", zegt Maguire.

- De deuren werden geopend en Maguire en een vriend werden naar buiten gewerkt.

- Maguire denkt op dit moment dat hij ontvoerd wordt. Hij vlucht met zijn vriend naar de weg en belt zijn zaakwaarnemer voor hulp. Ook stuurt hij meerdere hulpverzoeken in Whatsapp-groepen.

- Maguire en zijn vriend worden vervolgens op de weg omcirkeld door de groep mannen.

- Maguire wordt op zijn knieën gedwongen en moet zijn handen in de lucht steken. "En toen begonnen ze op ons in te slaan. Een van mijn handen werd geboeid. Ze schopten mijn benen, zeiden dat mijn carrière als voetballer voorbij zou zijn. Ik dacht op dat moment niet dat dit de politie zou kunnen zijn. Ik had geen idee wie deze mannen waren. Ik probeerde weg te rennen met één hand geboeid. Dit is waar de aanklacht voor geweld tegen politie vandaan komt. Ik raakte iemand met mijn handboeien. Maar ik heb geen klap uitgedeeld. Ik wist niet dat dit de politie was.

- Maguire wordt door de mannen, die politieagenten blijken te zijn, naar het politiebureau meegenomen en in een cel gezet. "Er waren andere mensen in de cel die mij probeerden te kalmeren. Daar zijn was een opluchting, hoe gek het ook klinkt."

Maguire werd in recordtempo voorgeleid bij de Griekse rechter en kreeg een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. De Manchester United-verdediger, die buiten de selectie voor Engeland is gelaten vanwege de commotie, gaat in hoger beroep.