Feyenoord rondt volgende transfer af: 'Prima, we zijn blij dat dat gelukt is'

Feyenoord rondt volgende transfer af: 'Prima, we zijn blij dat dat gelukt is'

28-08-2020 11:39
90

Feyenoord heeft de komst van Mikael Johnsen afgerond. De twintigjarige Noor komt voor een half seizoen op huurbasis over van Rosenborg BK en sluit aan bij de beloften.

De komst van Johnsen hing al even in de lucht. De aanvallende middenvelder geldt als een groot talent in Noorwegen en speelde vijf interlands voor Noorwegen O19. Bij Rosenborg, waar hij nog anderhalf jaar vastligt, bleef de teller steken op zes optredens in het eerste.

"Mikael trainde de afgelopen weken met de ploeg mee en liet in de periode al zijn meerwaarde zien", verklaart technisch directeur Frank Arnesen (foto) op de clubsite. "Veel dreiging naar voren, slim in de passing, positioneel sterk: een prima versterking voor het beloftenteam die we er vanaf de start van het nieuwe seizoen goed bij kunnen hebben. We zijn blij dat dat gelukt is."

Johnsen is na Bernardo Silva de tweede buitenlandse versterking voor Feyenoord O21. Hij is de jongere broer van Dennis Johnsen, die eerder deze week Ajax verruilde voor Serie B-club Venezia