KNVB wijst naar Den Haag in conflict met Feyenoord: 'Echt een probleem'

KNVB wijst naar Den Haag in conflict met Feyenoord: 'Echt een probleem'

28-08-2020 13:58
72

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma wijst in het dispuut met Feyenoord naar Den Haag. Een uitzonderingspositie creëren voor voetballers die naar een land moeten waar code oranje geldt, is volgens hem 'van het grootste belang'.

Nederlanders die terugkeren uit een oranje zone moeten tien dagen in quarantaine. En dat wringt: Jong Oranje speelt vrijdag 4 september een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland en moet het enkele dagen later in Almere alweer opnemen tegen Noorwegen. Bovendien zijn de clubs hun internationals dan tien dagen kwijt.

"Dan hebben we echt een probleem", zegt Hoogma tegen Voetbal International. "Wat als Feyenoord voor de Europa League een club in Spanje loot? We hebben vijf clubs die Europees actief zijn. Op die manier kunnen we geen betaald voetbal bedrijven. Van de aangesloten landen bij de UEFA hebben 53 van de 55 een uitzonderingspositie. Alleen Nederland en Moldavië nog niet."

Hoogma hoopt op medewerking uit Den Haag. "Nederland is niet zo van de uitzonderingsposities, maar voetballers leven toch een totaal ander leven dan ieder ander mens? Je ziet hoe er bij clubs wordt gewerkt, hoe de maatregelen in acht worden genomen, hoe er wordt geleefd volgens protocollen en in bubbels, gevlogen met charters, alleen om te zorgen dat spelers veilig hun werk kunnen doen."

"Als Feyenoord naar Barcelona moet, is dat toch totaal anders dan een toerist die op zijn gemak over der Ramblas slentert?", aldus de KNVB-directeur. "Laten we hopen dat buitenlandse zaken hierover positief beslist. Dat is voor het voetbal van het grootste belang."