Aanklager noemt Maguire 'respectloos': 'Zie je alleen niet als je bezopen bent'

Aanklager noemt Maguire 'respectloos': 'Zie je alleen niet als je bezopen bent'

Gepubliceerd: vrijdag 28 augustus 2020 om 14:33vr 28-08-2020 om 14:33

Laatste update: vrijdag 28 augustus 2020 om 14:39vr 28-08-2020 om 14:39

De Griekse openbare aanklager heeft keihard uitgehaald naar Manchester United-aanvoerder Harry Maguire, die in een interview met de BBC stelde dat hij onschuldig is. Maguire werd deze week in Griekenland veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar voor vermeend geweld tegen de politie en een poging tot omkoping.

In een uitgebreide reconstructie zet Maguire uiteen dat zijn zusje gedrogeerd werd bij een bar, dat hij samen met familie en vrienden snel met een minibus terugkeerde naar zijn gehuurde villa, dat die bus vervolgens op een donkere plek langs de kant werd gezet en dat hij en een vriend mishandeld werden door acht mannen in burgerkleding, die politieagenten bleken te zijn.

De Griekse aanklager Ioanis Paradissis wist niet wat hij hoorde in het interview van Maguire. "Ik heb gezien en gelezen wat Maguire allemaal gezegd heeft. Het is belachelijk en het is respectloos naar de politieagenten die hij aangevallen heeft en het Griekse juridische systeem in het geheel", reageert de aanklager tegen de Daily Mail.

"Maguire claimt dat hij bang was om ontvoerd te worden, maar zijn reactie was om weg te rennen en zijn zaakwaarnemer te bellen, terwijl hij zijn verloofde, broers, zus en jeugdvrienden achterliet in de bus. Zelfs als je dat als waarheid beschouwt, en dat doe ik niet, dan zijn dit niet de daden van een eervolle man."

Paradissis vervolgt: "Maguire claimt dat zijn minibus langs de weg werd gezet, maar hij wist niet dat dit voor het politiebureau was. Ik zou alle mensen willen adviseren om eens een kijkje te nemen bij het politiebureau van Mykonos. Het is duidelijk dat dit een politiebureau is, of het nu licht of donker is. De enige manier waarop je dat niet zou zien, is als je straalbezopen bent."

Maguire gaat in hoger beroep tegen de straf die hij kreeg.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws