Oranje-debutant Wijndal mist maatjes: Ze zijn teleurgesteld natuurlijk

Oranje-debutant Wijndal mist maatjes: "Ze zijn teleurgesteld natuurlijk"

28-08-2020 15:34
55

Owen Wijndal zit voor het eerst in de selectie van het Nederlands elftal, maar moet het bij Oranje doen zonder zijn maatjes Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners. Uiteindelijk zijn alleen Wijndal en Bizot geselecteerd van AZ.

"Ze zijn teleurgesteld natuurlijk en dat snap ik ook", zegt Wijndal in een eerste reactie aan AZ TV. "Ze blijven hard werken om er de volgende keer bij te zetten. Nu moet ik het zonder ze doen, maar dat komt wel goed."

Zelf is Wijndal heel blij met zijn selectie. "Ik heb gelijk mijn ouders gebeld toen ik het hoorde", aldus de linksback. "De trainer had me al gebeld dat ik erbij zou zitten, maar dat ik het nog wel even voor me moest houden. Ik mocht het alleen aan mijn ouders vertellen. Ze wisten al dat ik in de voorselectie zat, en nu kon ik zeggen dat ik ook in de definitieve zat. Ze waren heel blij, heel trots."

Wijndal ziet de Oranje-selectie als een beloning voor zijn harde werk. "Het is snel gegaan. Hier droom je van als je klein bent. Dan kijk je naar die jongens en denk je: ik wil daar ook staan. Hopelijk is het binnekort zover. Ik kijk ernaar uit om met die jongens te trainen, veel van ze te leren en de wedstrijden te spelen hopelijk."