'Geen huur, maar definitieve transfer: Ajax en Cagliari bereiken overeenkomst'

'Geen huur, maar definitieve transfer: Ajax en Cagliari bereiken overeenkomst'

28-08-2020 16:46 Laatste update: 16:52
201

Razvan Marin vertrekt niet op huurbasis naar Cagliari, maar wordt door de Italiaanse club definitief overgenomen. Verwacht wordt dat de deal snel officieel gemaakt wordt door beide partijen.

Met dat nieuws komt Sky Sport Italia vrijdagmiddag. Eerder werd er nog gesproken over een huurconstructie, met een optie tot koop. Marin kwam in 2019 voor een bedrag van ongeveer twaalf miljoen euro over van Standard Luik, maar wist in Amsterdam geen moment te imponeren. Het contract van de Roemeen loopt nog vier jaar door, waardoor Ajax een groot gedeelte van de transfersom terug kan verdienen.

Volgens Sky Sport Italia hebben Ajax en Cagliari inmiddels al een overeenkomst gesloten en is Marin op weg naar Italië. De club betaalt tien miljoen euro voor de middenvelder, inclusief bonussen. Marin zet zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Sardinië. 

Marin speelde zich tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Standard Luik en Ajax in 2018 in de kijken van trainer Erik ten Hag, maar de Roemeens international kon in Amsterdam niet overtuigen.