Jong Oranje-selectie bekend: afvallers Boadu en Koopmeiners, vijf debutanten

Jong Oranje-selectie bekend: afvallers Boadu en Koopmeiners, vijf debutanten

28-08-2020 17:20
47

De KNVB heeft de selectie van Jong Oranje voor de wedstrijden tegen Jong Wit-Rusland en Jong Noorwegen bekend gemaakt. Er zitten vijf debutanten bij de lijst met spelers: Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Ryan Gravenberch (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Sven Botman (OSC Lille) en Ché Nunnely (Willem II).

Marcel Groninger, die de taken de komende interlandperiode overneemt van de naar Oranje doorgeschoven Erwin van de Looi, haalt dus vijf nieuwe spelers bij zijn 25-koppige selectie. Daarnaast zitten ook AZ-spelers Teun Koopmeiners en Myron Boadu, die niet bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zitten, bij de selectie van Jong Oranje.

Feyenoord-keeper Justin Bijlow is 'gewoon' opgenomen in de selectie. Feyenoord gaf eerder aan geen spelers af te willen staan aan Jong Oranje vanwege alle coronaperikelen. Feit is wel dat de KNVB dreigt Bijlow een schorsing op te leggen, mocht hij zich niet bij het nationale elftal melden.

Jong Oranje speelt op vrijdag 4 september in en tegen Jong Wit-Rusland (18.00 uur Nederlandse tijd). Op dinsdag 8 september staat de wedstrijd tegen Jong Noorwegen op het programma in het Yanmar Stadion van Almere City.