'Het beste dat Koeman kan gebeuren is het potentiële vertrek van Messi'

'Het beste dat Koeman kan gebeuren is het potentiële vertrek van Messi'

28-08-2020 19:30
82

Voormalig Ajax-spits Mido denkt dat het voor Ronald Koeman beter is dat Lionel Messi vertrekt bij FC Barcelona. Koeman was bij Ajax de trainer van Mido, die de Nederlander 'een van zijn beste trainers' noemt.

"Koeman is een van de beste coaches waarmee ik gewerkt heb, hij heeft een heel sterk karakter", geeft Mido aan in zijn eigen televisieshow, geciteerd door AS Diario. "Maar Koeman krijgt te maken met veel problemen als Messi blijft. Het beste dat Koeman kan gebeuren is het potentiële vertrek van Messi. De trainer kan niet aan een nieuw team gaan bouwen met Messi in de kleedkamer."

Mido denkt dat Koeman ten opzichte van zijn tijd bij Ajax nog maar weinig veranderd is. "Koeman was mijn trainer voor 2,5 jaar en het maakt niet uit hoeveel tijd er voorbijgegaan is, hij is nog steeds niet bij machte om te gaan met spelers met een sterk karakter. Hij wil geen spelers die een eigen mening hebben."

Lionel Messi lijkt ondertussen hard op weg naar de uitgang bij Barcelona. De Argentijn wil in gesprek met de club om een vertrek te bespreken, maar de Spaanse grootmacht lijkt Messi alleen voor de hoofdprijs van de hand te willen doen.