El Periódico: stug Barça reageert op Messi-voorstel, 'verlengen enige optie'

El Periódico: stug Barça reageert op Messi-voorstel, 'verlengen enige optie'

28-08-2020 20:05 Laatste update: 20:09
41

FC Barcelona stelt zich weinig flexibel op in de Lionel Messi-soap, meldt het Catalaanse medium El Periódico. De Catalanen zijn alleen bereid om hun sterspeler te laten gaan als de vastgestelde afkoopsom van zevenhonderd miljoen euro betaald wordt.

Dit bedrag is opgenomen in de verbintenis die Messi in 2017 ondertekend heeft. De sterspeler en zijn juridische adviseurs hebben eerder deze week hun veelbesproken burofax naar Camp Nou verstuurd en zetten in op een vertrek bij FC Barcelona. Volgens El Periódico wil Messi – die al bijna twintig jaar in Catalonië rondloopt – met de club in gesprek gaan over een oplossing die voor beide partijen gunstig is.

De clubleiding lijkt hier echter niet mee akkoord te willen gaan. 'Contract verlengen, anders wordt er niet onderhandeld', zou het standpunt van de club zijn. Het heeft er alle schijn van dat er een impasse ontstaat tussen beide partijen. Het kamp-Messi beroept zich op een ontsnappingsclausule in het contract van de voetballer: volgens Barcelona moest deze optie vóór 10 juni gelicht worden, maar de tegenpartij meent dat deze deadline verschoven is omdat het seizoen 2019/2020 ook later geëindigd is dan vooraf verwacht.