Lyon en Memphis vliegen week na Champions League-exit uit de startblokken

28-08-2020 23:04
23

Olympique Lyon is negen dagen na zijn Champions League-eliminatie alweer aan de competitie begonnen, maar heeft dat in stijl gedaan. Dijon FCO werd in Lyon op een 4-1 nederlaag getrakteerd, Memphis Depay greep met drie treffers de hoofdrol.

Aanvankelijk ging het helemaal mis voor de Champions League-halve finalist, die na een kwartiertje op achterstand kwam. De gasten uit Dijon staken het middenveld over, spits Aurélien Scheidler kreeg twee kansen om aan te leggen en benutte zijn tweede: 0-1.

Die stand stond vijf minuten voor rust nog steeds op de borden, maar toen kreeg Memphis het op zijn heupen. De Oranje-aanvaller tekende vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker, gaf de 'assist' op de eigen goal van Wesley Lautoa en scoorde nog eens na een knappe individuele actie: Lyon had de achterstand nog vóór rust omgebogen in een 3-1 voorsprong.

Ook het slotakkoord was voor Memphis. Na ingrijpen van de VAR kreeg Lyon in de slotfase nog eens een penalty: Memphis mocht opnieuw aanleggen en maakte via de lat zijn hattrick vol. Kort daarna mocht hij uitrusten en werd hij vervangen door de zeventienjarige Rayan Cherki. Kenny Tete kwam tegelijkertijd in het veld voor Léo Dubois, in de score kwam geen verandering meer.

Na de interlandbreak mag Lyon opnieuw aan de bak. Tussen vrijdag 11 en 18 september wacht een drieluik met Girondins de Bordeaux, Montpellier en Olympique Nîmes.