'Ik heb eigenlijk niets laten zien vorig jaar, nu een klein beetje teruggegeven'

'Ik heb eigenlijk niets laten zien vorig jaar, nu een klein beetje teruggegeven'

28-08-2020 23:22 Laatste update: 23:27
23

SC Cambuur-aanvoerder Sven Nieuwpoort had geluk tijdens de Keuken Kampioen Divisie-ouverture tegen NEC. De 27-jarige centrale verdediger opende de score in Leeuwarden, maar deed dat onreglementair, gaf hij na afloop toe.

"Ik moet zeggen: hij ging erin, maar ik was blij dat er geen VAR was. Volgens mij raakte ik hem met mijn hand of met mijn schouder", reageerde Nieuwpoort na afloop voor de camera van FOX Sports. "Dus ik was bang dat hij (scheidsrechter Rob Dieperink, red.) hem af zou fluiten. Maar gelukkig telt hij."

De goal bleef staan en Nieuwpoort kon zijn eerste doelpunt in drie jaar tijd bijschrijven. De Noord-Hollander was opgelucht dat hij weer van waarde kon zijn voor Cambuur: tijdens het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen – waarin Cambuur hard op weg leek naar promotie – kon hij mede door blessureleed slechts drie keer meedoen. "Ik was hartstikke trots dat deze mooie club met me door wilde, want ik heb eigenlijk niets laten zien vorig seizoen. Wat dat betreft ben ik blij dat ik nu die eerste maak: misschien een klein beetje iets teruggeven", glimlachte Nieuwpoort.

Cambuur won uiteindelijk met 2-0 van NEC. Robert Mühren benutte in de slotfase een penalty.