Arnesen: 'Bedragen Ajax niet evenaren, maar moeten net zo kunnen verkopen als PSV'

Arnesen: 'Bedragen Ajax niet evenaren, maar moeten net zo kunnen verkopen als PSV'

29-08-2020 07:13 Laatste update: 07:30
253

Frank Arnesen vindt dat Feyenoord door moet kunnen groeien naar het niveau van Ajax en PSV als het om spelersverkopen gaat. De technisch directeur van de Rotterdammers geeft aan dat men bij de club niet stilzit.

"Onze grootste verkopen de laatste jaren waren Kongolo, Clasie en Karsdorp. Maar nooit ging er een speler boven de twintig miljoen weg. Ajax en PSV zitten daar vaak ver boven", begint Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad. De technisch directeur geeft aan dat men ermee bezig is in Rotterdam. "Je moet als club zelfkritisch durven zijn. Je moet vragen stellen als: kiezen we wel de juiste spelers? Leiden we die spelers wel goed genoeg op? Zijn we in alle geledingen écht kritisch op onszelf en op elkaar?"

Veel ogen zijn gericht op de jeugdopleiding van Feyenoord, die vorig seizoen onder druk kwam te staan na een artikel van het Algemeen Dagblad. Bij Feyenoord vond met die kritiek maar 'onzin'. "Dat was de eerste, natuurlijke reactie bij velen. (...) Maar we hebben er met elkaar goed over gesproken en iedereen is ermee aan de slag gegaan. Daarnaast weten we dat Ajax Scandinavische talenten van 16 jaar haalt voor zomaar 3 miljoen. Daar kunnen we niet in mee."

Visie
In Rotterdam zijn ze ondertussen druk bezig om verkoopbedragen te realiseren die richting die van Ajax en PSV gaan. "We zitten niet stil, er is visie binnen de club", aldus Arnesen. "Wij kunnen misschien niet de verkoopbedragen van Ajax evenaren, maar moeten net zo goed kunnen verkopen als PSV. Deze club moet toe naar een speler die niet voor 20 miljoen, maar voor het dubbele wordt verkocht."