Cruijff geeft bondscoach-advies: 'Type waar internationals voor willen vechten'

Cruijff geeft bondscoach-advies: 'Type waar internationals voor willen vechten'

29-08-2020 08:52 Laatste update: 08:57
74

Jordi Cruijff ziet in Frank Rijkaard de ideale opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman. Cruijff denkt dat de voormalig Barça-trainer 'de juiste sfeer kan creëren' bij het Nederlands elftal.

Cruijff hoopt dat Rijkaard te porren is voor de klus bij Oranje, geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Het is totaal niet mijn pakkie-an", begint hij. "Maar dat de KNVB een type-Koeman zoekt, vind ik logisch. Ik denk dat Frank ook een type is waar de internationals voor willen vechten. Hij is een elegante kerel die weet wat hij moet doen om het tactisch neer te zetten én om de juiste sfeer te creëren."

Wedden

Meer odds

Rijkaard kende bij Barcelona een succesvolle periode met Henk ten Cate aan zijn zijde. Dat zou ook bij Oranje kunnen, meent Cruijff. "Dat is een perfecte combi. Maar de KNVB moet het in de eerste plaats willen. En dan moet blijken of Frank het ook ziet zitten. Hij heeft een tijdje geleden al gezegd dat hij genoeg heeft van de voetballerij."

Tijdens de komende interlands van het Nederlands elftal neemt Dwight Lodeweges de taken over van Koeman. Hij heeft drie debutanten opgenomen in zijn selectie: Mohamed Ihattaren, Perr Schuurs en Owen Wijndal.