'Bij Brighton heb ik goed verdiend, maar dit was véél meer: miljoenen, netto'

'Bij Brighton heb ik goed verdiend, maar dit was véél meer: miljoenen, netto'

Gepubliceerd: zaterdag 29 augustus 2020 om 09:52za 29-08-2020 om 09:52

Laatste update: zondag 30 augustus 2020 om 13:53zo 30-08-2020 om 13:53

Elvis Manu speelt sinds kort bij Ludogorets Razgrad, de kampioen van Bulgarije. Hij maakte de overstap van het Chinese Beijing Renhe, waar hij zich in ongeveer zes maanden financieel onafhankelijk speelde.

"Ik kreeg dat contract en echt, ik moest even in mijn ogen wrijven. Is dit serieus? Dit was de jackpot", vertelt Manu nog steeds vol verwondering in gesprek met RTV Rijnmond. "Bij Brighton heb ik goed verdiend, maar dit was véél meer. Miljoenen. Netto. Ja, even serieus. Wat zou jij hebben gedaan?"

Hard werken hoefde de aanvaller in China niet, zo as hij om de vier weken vijf dagen vrij. Of werd opeens het speelschema omgegooid, zodat er twee weken geen wedstrijd op het programma stond. De competitie in China begint in november, Manu kwam na een vakantie van een maand pas in juli bij de club. "Ik was even bang dat ik te dik aan zou komen, maar dat viel mee. Ik zat er goed in hoor. Maar dat weer, man. Heet! 38, soms 39 graden. Dat was wel even wennen."

Manu speelde uiteindelijk twaalf wedstrijden in het shirt van Beijing Renhe. "Ik ga sowieso nooit meer dat salaris verdienen. Al helemaal niet als je kijkt naar het aantal speelminuten. Ik had er graag langer gebleven dan dat halfjaartje", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws