'Koeman is onder de indruk van Braithwaite, bal ligt bij Larsson'

'Koeman is onder de indruk van Braithwaite, bal ligt bij Larsson'

29-08-2020 11:15 Laatste update: 11:48
68

Ronald Koeman geeft Martin Braithwaite een kans bij FC Barcelona. De Deense aanvaller is door de achterban al min of meer afgeschreven, maar zeker nog niet door de trainer.

De transfer van Braithwaite (29) was vanaf het eerste moment al opmerkelijk te noemen. Hij speelde bij clubs als Esbjerg, Toulouse, Middlesbrough, Bordeaux en Leganés en stond nooit onder contract bij een grote club. Braithwaite kwam het afgelopen seizoen tot elf wedstrijden voor Barcelona. Daarin scoorde hij één keer. Hij heeft nog een contract voor vier jaar.

Volgens Mundo Deportivo mag Braithwaite zich de aankomende periode laten zien aan Koeman. 'Koeman hoort goede verhalen van de club over zijn professionaliteit en toewijding en wil dat Henrik Larsson, de nieuwe spitsentrainer, groen licht geeft', schrijft de krant.

Koeman heeft onlangs gesproken met Braithwaite en dat is hem positief bevallen, aldus MD. 'Het was geen lang gesprek, maar lang genoeg voor de trainer om onder de indruk te raken van zijn personaliteit.'