MVV heeft anderhalve dag voor eerste competitieduel nieuws: positieve test

MVV heeft anderhalve dag voor eerste competitieduel nieuws: positieve test

29-08-2020 12:09
7

MVV trapt zondagavond om 20.00 uur zijn Keuken Kampioen Divisie-campagne af met een bezoek aan Almere City, maar zal dat zonder één van zijn selectiespelers moeten doen. De Sterrendragers hebben zaterdag melding gemaakt van een positieve coronatest in de selectie.

MVV ontving vrijdag de uitslagen van een testronde: één selectiespeler bleek positief te testen op COVID-19. De betreffende speler – zijn naam is vanwege privacyredenen niet genoemd – is in thuisquarantaine geplaatst en zal voorlopig niet aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden. De wedstrijd in Almere kan wél gewoon doorgang vinden, benadrukt MVV: het 'geldende protocol van de KNVB' wordt hierbij nagevolgd.

Het is zeker niet de eerste keer deze zomer dat een Nederlandse profclub wordt getroffen door het coronavirus. Tijdens het voorseizoen brachten onder meer Willem II, Feyenoord, ADO Den Haag en PEC Zwolle positieve testresultaten van anonieme spelers naar buiten.

Het Keuken Kampioen Divisie-seizoen begon vrijdagavond al. FC Eindhoven won met 1-2 bij Jong FC Utrecht, SC Cambuur zette NEC met 2-0 aan de kant.