Boymans loopt wéér blessure op en staakt de strijd: Met pijn in mijn voetbalhart

Boymans loopt wéér blessure op en staakt de strijd: "Met pijn in mijn voetbalhart"

Gepubliceerd: zaterdag 29 augustus 2020 om 14:51za 29-08-2020 om 14:51

Ruud Boymans hangt zijn kicksen met onmiddellijke ingang aan de wilgen. De door blessures geteisterde spits meldde zich deze zomer bij Tweede Divisie-club Quick Boys, maar raakte opnieuw geblesseerd en heeft zijn carrière beëindigd.

De oud-spits van onder meer Fortuna Sittard, VVV-Venlo, Willem II en FC Utrecht was tussen november 2016 en februari 2020 al vrijwel onophoudelijk aan het revalideren. Boymans slaagde erin om bij Almere City zijn rentree in het betaald voetbal te maken, maar beide partijen gingen niet met elkaar verder.

De 31-jarige Limburger meldde zich vervolgens in Katwijk, waar het noodlot opnieuw toesloeg in de vorm van een knieblessure. "Met pijn in mijn voetbalhart heb ik de knoop moeten doorhakken. Na drie jaar revalideren hoopte ik m'n comeback te maken, maar deze blessure blijkt de nekslag", kondigt Boymans in gesprek met de Quick Boys-kanalen zijn definitieve afscheid aan.

Boymans kon het niet meer opbrengen om zich nog eens terug te knokken. "Weer een onzeker en lang revalidatietraject ingaan met in het achterhoofd de wetenschap dat de kans op herstel twijfelachtig is, dat trek ik niet meer." Of Boymans in de voetballerij actief blijft of een maatschappelijke carrière opstart, zal nog moeten blijken: de Limburger heeft een HBO-opleiding Topsportmanagement & Ondernemerschap afgerond.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws