Update: RKC Waalwijk legt versterking tot 2023 vast: 'Past bij onze speelstijl'

Update: RKC Waalwijk legt versterking tot 2023 vast: 'Past bij onze speelstijl'

29-08-2020 18:16 Laatste update: 18:14
6

Ahmed Touba moet de nieuwe verdediger van RKC Waalwijk worden. Touba is een 22-jarige centrale verdediger van Club Brugge.

Volgens Voetbal International is het zeker dat Touba de overstap maakt naar RKC. Hij maakte in 2015 de transfer naar Club Brugge, maar kwam bij de club amper aan spelen toe. Om die reden werd hij verhuurd aan OH Leuven en het Bulgaarse Beroe Stara Zagora. Touba heeft nog een contract voor één seizoen bij Club Brugge.

Het is de bedoeling dat Touba achterin voor meer zekerheid gaat zorgen bij RKC. De ploeg, die vorig seizoen hard op weg was naar degradatie, maar door het vroegtijdig beëindigen van de competitie toch in de Eredivisie mocht blijven, kreeg in 26 competitiewedstrijden maar liefst zestig goals tegen.

Volgens VI kan Touba, die ook als linksback kan spelen, een driejarig contract ondertekenen bij RKC.

Update: RKC heeft de transfer van Touba bevestigd. De Belgische verdediger tekent in Waalwijk voor drie jaar. "Zoals gezegd zijn we geduldig en gedegen op zoek naar kwalitatieve versterkingen voor onze selectie", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC.

"In de persoon van Ahmed hebben we de gewenste defensieve versterking te pakken. Ahmed volgen we al geruime tijd en met hem hebben we diverse prettige gesprekken gevoerd. Het is fijn dat de handtekeningen nu staan en Ahmed voor meerdere jaren het RKC shirt gaat dragen. Hij is een jonge, krachtige en talentvolle verdediger die goed past bij onze speelstijl."