Horrormiddag voor FC Groningen, Danilo geeft visitekaartje af bij FC Twente

29-08-2020 17:19
113

Werder Bremen heeft zaterdagmiddag gehakt gemaakt van FC Groningen. De ploeg van trainer Danny Buijs verloor in Lohne met ruime cijfers: 4-0.

Arjen Robben was er niet bij en werkte in Nederland verder aan zijn fitheid. Zonder de 36-jarige vedette werd het een middag om snel te vergeten. Niet alleen vanwege de harde nederlaag, maar ook door de ogenschijnlijk zware blessure van Gabriel Gudmundsson, die per brancard het veld moest verlaten na een duel met Tahith Chong.

Kort daarna opende Josh Sargent de score voor Werder Bremen. Groningen kwam geen moment in de wedstrijd en liep nog voor de rust tegen drie extra tegengoals aan, waardoor het bij de rust 4-0 stond. Chong maakte het laatste Duitse doelpunt. Groningen deed het in de tweede helft iets beter, maar dat was niet genoeg om Werder Bremen op de knieën te krijgen. De Duitse club wist ook geen doelpunt meer te maken.

FC Twente
FC Twente deed het tegen Holstein Kiel wel goed. Danilo maakte zijn debuut voor de ploeg van Ron Jans en gaf meteen zijn visitekaartje af. De Braziliaan scoorde twee keer. Alexander Jeremejeff maakte het andere doelpunt voor Twente.

Overigens werd de wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld en was het niet de bedoeling dat buitenstaanders er vanaf wisten. Danilo was dat even vergeten en plaatste vanuit de kleedkamer een foto op social media van zijn rugnummer. Hij herstelde het foutje snel door de post te verwijderen.