Gemiste kansen deren dartel Ajax niet: deel één van Duits tweeluik gewonnen

29-08-2020 20:55
145

Ajax heeft deel één van zijn afsluitende Bundesliga-tweeluik achter de rug. De Amsterdammers spelen zondag nog tegen Union Berlin en traden zaterdag aan tegen Eintracht Frankfurt: de ploeg van Erik ten Hag miste een groot aantal kansen, maar sloot het vooral na rust harde oefenduel winnend af.

De terugkeer van Andre Onana sneeuwde onder door het ontbreken van Donny van de Beek: de middenvelder werd vanwege 'transferontwikkelingen' buiten de wedstrijdselectie gelaten. Ook Daley Blind was niet van de partij, nadat zijn defibrillator dinsdag afging tegen Hertha BSC. Desondanks kwam Ajax – niet voor het eerst in deze voorbereiding – vlot op voorsprong. Lassina Traoré kreeg de bal bij toeval voor zijn voeten, maar legde geraffineerd klaar voor Quincy Promes: 1-0.

Promes had nog voor rust liefst vier keer kunnen scoren, maar trof eerst de paal en de lat en stuitte daarna op doelman Kevin Trapp. De doelman zag ook Antony voor zich opduiken, maar hield de schade verder beperkt. Eintracht Frankfurt werd één keer gevaarlijk via André Silva, maar Onana redde bekwaam op diens inzet. Ook in de tweede helft was het al vroeg raak: Mohammed Kudus was halverwege ingevallen voor Traoré en tekende al snel voor de 2-0. Antony verprutste een open kans, maar herpakte zich met een schitterende hakbal op de Ghanees.

Het antwoord van de gasten liet niet lang op zich wachten: André Silva had ditmaal wel succes en promoveerde een doorgeschoten corner tot de aansluitingstreffer. Edson Álvarez leek van grote afstand de 3-1 te maken, maar zijn pegel eindigde tegen de lat. In de loop van de tweede helft werd het steeds onvriendelijker, met name van de kant van Frankfurt. Onana moest Silva nog eens van scoren afhouden, maar veel kansen kwamen er niet meer. Bas Dost viel in de slotfase nog in bij de gasten, maar kon ook niets meer veranderen aan de 2-1 tussenstand.

Het voorseizoen van Ajax zit er bijna op. Zondag wordt er nog geoefend tegen Union Berlin, daarna kan het vizier op de eerste Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta.