NAC start het nieuwe seizoen uitstekend: tennisuitslag tegen Alkmaarse beloften

29-08-2020 22:53
35

NAC heeft in de eerste wedstrijd van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen meteen vertrouwen getankt. Jong AZ werd in het Rat Verlegh Stadion met 6-1 opgerold door de Parel van het Zuiden.

NAC was in de eerste helft veel te sterk voor de Alkmaarse talenten, die aan alle kanten werden overlopen. Bij rust stond het 3-0 voor NAC dankzij goals van Huseyin Dogan, Mounir El Allouchi en Finn Stokkers. Alle goals waren fraai: Dogan nam de bal mee na een lange ingooi en rondde knap af, El Allouchi stak het hele veld over en schoot vanaf achttien meter raak en Stokkers scoorde na een schitterende steekpass van Dion Malone.

Ook na rust kreeg Jong AZ weinig grip op de wedstrijd. Het is wachten op meer doelpunten van NAC en die vielen dan ook. Roger Riera benutte na een uur spelen een rebound (4-0), tien minuten voor tijd vond Joshua Bohui de verre hoek voor de vijfde Bredase goal en in blessuretijd bepaalde Nick Venema de eindstand op 6-1. Vlak daarvoor had het bezoek uit Alkmaar al voor een eretreffer gezorgd. Thijs Oosting schoot in de negentigste minuut knap raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

De ruime zege brengt NAC naar de gedeelde koppositie van de Keuken Kampioen Divisie. Ook Excelsior, dat eerder op zaterdag met 6-1 van Jong PSV won, staat bovenaan.