Van Liverpool naar Feyenoord: 'Binnen 48 uur rond, een stap omhoog'

Van Liverpool naar Feyenoord: 'Binnen 48 uur rond, een stap omhoog'

30-08-2020 13:06
71

Toen Feyenoord zich meldde wist George Johnston meteen dat hij de stap wilde maken. De verdediger kwam over van Liverpool O23, het beloftenelftal dat hij naar eigen zeggen ontgroeid was.

Feyenoord nam Johnston vorig jaar voor 300.000 euro over van Liverpool, naar verluidt na een tip van Dirk Kuyt, oud-speler van The Reds. "Het was een heel snel telefoontje en binnen 48 uur was de transfer rond. Het was gewoon te groot om te laten liggen", zegt Johnston tegen Rush The Kop

Wedden

Meer odds

"Ik was er vrij zeker van en zag dit als de volgende stap in mijn carrière", vervolgt de verdediger. "Ik was destijds twintig jaar en wilde graag in het eerste elftal spelen. Ik speelde bij de reserves van Liverpool en zag dit als een stap omhoog."

Een doorbraak bij Liverpool zat er niet echt in, zegt Johnston. "Het was een van de lastigste selecties van Europa om in door te breken, misschien wel van de hele wereld. Het is lastig voor iedere jonge speler. Je ziet dat weinig spelers het redden. Liverpool koopt spelers voor het eerste elftal. Als andere kansen zich aandienen, moet je het serieus overwegen."

Johnston had tijd nodig om zich aan te passen bij Feyenoord en speelde tot nu toe nog geen grote rol van betekenis in het eerste elftal. "Ja, ik voel dat ik me volledig heb aangepast. Ik heb een jaar de tijd gehad om te leren. Ik leer continu en ben nu zeker goed voorbereid."

Liverpool en Feyenoord zijn wat het beloftenelftal betreft allesbehalve hetzelfde, zag Johnston al snel. "Liverpool was gestructureerder. Je had een vaste O23-selectie. Hier is het wat minder gestructureerd, je weet niet wie er gaan spelen. Er is hier niet echt een vaste reservegroep, zoals bij Liverpool."