Lodeweges voegt Tete als 24ste speler toe aan selectie van Nederlands elftal

Lodeweges voegt Tete als 24ste speler toe aan selectie van Nederlands elftal

30-08-2020 17:14
38

Denzel Dumfries zal mogelijk niet van de partij zijn tijdens de eerstvolgende Oranje-interlands tegen Polen en Italië. Interim-bondscoach Dwight Lodeweges heeft Kenny Tete van Olympique Lyon voor de zekerheid aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd.

Dumfries was vanwege privéomstandigheden al niet met zijn club PSV mee naar Berlijn gereisd, waar de Eindhovenaren het opnamen tegen Hertha BSC. De 24-jarige Rotterdammer behoorde tot de 23-koppige Oranje-selectie voor het Nations League-tweeluik, maar het is nog niet zeker of hij begin september mee kan spelen.

Lodeweges heeft voor de zekerheid een 24ste speler toegevoegd aan zijn selectie. Tete behoorde tot de voorselectie, was aanvankelijk afgevallen bij de laatste schifting, maar is nu alsnog opgeroepen door de vervanger van Ronald Koeman. De back van Olympique Lyon speelde tot dusver dertien interlands en droeg op 21 maart 2019 – tegen Wit-Rusland – voor het laatst het Oranje-shirt.

Nederland komt begin september twee keer in actie. Op vrijdag 4 september komt Polen naar Amsterdam, drie dagen later wacht Italië.