Verwachte transfersom Van de Beek lekt uit: Ajax hanteert 'kleine coronakorting'

Verwachte transfersom Van de Beek lekt uit: Ajax hanteert 'kleine coronakorting'

30-08-2020 20:20
144

Het is aannemelijk dat Ajax Donny van de Beek met een 'kleine coronakorting' gaat verkopen aan Manchester United. Dat meldt het Algemeen Dagblad zondagavond.

Alles wijst erop dat Van de Beek volgend seizoen in het shirt van Manchester United te bewonderen is. Ajax werkt mee aan een transfer, maar hoeft geen grote gaten te dichten als gevolg van de coronacrisis. Toch is het 'aannemelijk' dat de Amsterdamse club akkoord gaat met een iets lagere transfersom dan werd gedacht.

Het AD spreekt van een 'kleine coronakorting' en gaat uit van een bedrag tussen de 40 en 50 miljoen euro. Real Madrid was vorig jaar nog bereid 55 miljoen euro te betalen voor de 23-jarige middenvelder. Het principe-akkoord tussen de Spaanse club, Ajax en Van de Beek belandde echter in de prullenbak na de corona-uitbraak.

De verwachting is dat Van de Beek in de komende dagen zijn handtekening gaat zetten onder een contract op Old Trafford. De Oranje-international moet nog een persoonlijk akkoord bereiken met Manchester United. De Engelse grootmacht is het ook nog niet eens met Ajax, maar dat lijkt echter een formaliteit.