'Van de Beek definitief naar United: mondeling akkoord over vijfjarig contract'

'Van de Beek definitief naar United: mondeling akkoord over vijfjarig contract'

30-08-2020 20:30 Laatste update: 20:54
237

Donny van de Beek heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. Manchester United heeft de 23-jarige middenvelder zo goed als binnen.

Dat melden De Telegraaf en Voetbal International zondagavond. Ook de clubs zijn akkoord. Met de deal is een transfersom van 40 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 45 miljoen, klinkt het. In Manchester ligt een vijfjarig contract klaar.

Alleen het papierwerk en de medische keuring in Manchester staan de droomtransfer van Van de Beek nog in de weg. De Engelse grootmacht kan het zich veroorloven met miljoenen te smijten, nu de Premier League na de corona-uitbraak alsnog is uitgespeeld. Als nummer drie gaan The Mancunians komend seizoen de Champions League in.

Het vertrek van Van de Beek zat eraan te komen. Zaterdag bleef hij tijdens de oefenwedstrijd van Ajax tegen Eintracht Frankfurt (2-1) aan de kant vanwege transferperikelen. Hij had bovendien de afspraak met Ajax dat hij deze zomer mocht vertrekken voor het juiste bedrag. De middenvelder, die in 2008 amateurclub Veensche Boys uit Nijkerkerveen verruilde voor Ajax, lag nog twee jaar vast in Amsterdam.

Van de Beek leek lange tijd op weg naar Real Madrid, maar een principe-akkoord met de Spaanse kampioen bleek de laatste maanden niets meer waard. Na de winterstop werd de belangstelling van Manchester United steeds hardnekkiger. Ook FC Barcelona en Tottenham Hotspur waren naar verluidt geïnteresseerd.