Koeman mist zeventien (!) spelers bij eerste trainingsdag FC Barcelona

Koeman mist zeventien (!) spelers bij eerste trainingsdag FC Barcelona

30-08-2020 20:55
60

Ronald Koeman start maandag met een sterk uitgedunde selectie aan zijn eerste trainingsdag met FC Barcelona. Zeventien spelers laten om verschillende redenen verstek gaan.

De grootste afwezige is Lionel Messi, die zondag niet kwam opdagen voor een verplichte coronatest en daardoor maandag niet mag trainen. Daarnaast ontbreken onder meer Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen, Sergio Busquets, Clément Lenglet, Antoine Griezmann en Miralem Pjanic.

De Jong heeft interlandverplichtingen, evenals Busquets, Lenglet, Griezmann, Trincão, Nelson Semedo, Martin Braithwaite, Ansu Fati, Iñaki Peña, Riqui Puig, Miranda, Carles Aleñá en Pedri. Ter Stegen revalideert van een knie-operatie, Pjanic zit nog in quarantaine na een positieve coronatest en Philippe Coutinho heeft nog vakantie na zijn huurperiode bij Champions League-winnaar Bayern München.

Koeman staat maandag om 17.30 uur voor het eerst als hoofdtrainer op het veld van Barcelona. Ook assistenten Alfred Schreuder en Henrik Larsson zijn erbij. Deze week trainen de spelers ook op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag.