Van Gaal zet deur open voor derde termijn als Oranje-bondscoach

Van Gaal zet deur open voor derde termijn als Oranje-bondscoach

30-08-2020 22:48 Laatste update: 22:58
167

Louis van Gaal gaat wellicht op voor een derde termijn als Oranje-bondscoach. De 69-jarige Amsterdammer zal erover nadenken als hij benaderd wordt door de KNVB.

Dit heeft Van Gaal bevestigd tegenover de NOS. De voetbalbond zoekt een permanente opvolger voor de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman. Van Gaal zou die vacature in kunnen vullen: mocht de KNVB een verzoek indienen, dan zal de momenteel clubloze trainer dit in ieder geval in overweging nemen.

De oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United trad in 2000 voor het eerst in dienst bij het Nederlands elftal. Oranje slaagde er echter niet in om het WK van 2002 te halen. Ruim tien jaar later nam hij revanche: Van Gaal keerde in 2012 terug en leidde Oranje naar een derde plek op het WK van 2014.

Na dat eindtoernooi in Brazilië ging hij aan de slag bij Manchester United, waar hij twee jaar in het zadel bleef. Van Gaal zit sinds 2016 zonder club en liet al meerdere malen weten dat hij 'in principe' gestopt was: een niet te weigeren aanbieding zou hier echter verandering in kunnen brengen.