'Jorge Messi reist naar Barcelona, City Group werkt aan plan van 750 miljoen'

'Jorge Messi reist naar Barcelona, City Group werkt aan plan van 750 miljoen'

30-08-2020 23:45 Laatste update: 31-08-2020 00:00
111

Lionel Messi blijft de gemoederen bezighouden in Spanje. Volgens Mundo Deportivo zit zijn vader Jorge woensdag met Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu om de tafel om te praten over een mogelijke vertrekregeling.

Messi senior zal deze week van het Argentijnse Rosario naar Barcelona afreizen, meldt MD. Het kamp-Messi hoopt dat club en speler – na een huwelijk van bijna twintig jaar – op een vriendschappelijke manier uit elkaar gaan. Of Barça hieraan mee wil werken, is nog maar de vraag. De club blijft wijzen op de clausule van zevenhonderd miljoen euro in het contract van Messi. Het competitieorgaan LaLiga heeft zondag bevestigd dat de Catalanen in hun recht staan door Messi aan zijn in 2021 aflopende contract te houden.

Ondertussen sluimert ook de belangstelling van Manchester City: volgens Diario SPORT hebben The Citizens wilde plannen met Messi. De 33-jarige Argentijn zou voor liefst vijf jaar kunnen tekenen: in dat geval zou hij drie jaar bij Manchester City kunnen spelen en twee jaar bij de Amerikaanse partnerclub New York City FC. Volgens de berichtgeving is de City Group van plan om in totaal liefst 750 miljoen euro te betalen, uitgesmeerd over vijf jaar om de Financial Fair Play-regels te omzeilen.