'Dortmund, Liverpool en Barcelona haakten af voor duur PSV-doelwit Max'

'Dortmund, Liverpool en Barcelona haakten af voor duur PSV-doelwit Max'

31-08-2020 07:18
137

PSV hoopt één jaar na het vertrek van Angeliño een opvolger binnen te halen voor de linksbackpositie. Philipp Max (26) moet bijna tien miljoen euro kosten, maar de Eindhovense club is bereid ver te gaan.

Max was volgens De Telegraaf nog veel meer waard in de zomer van 2019. Na een 'maandenlange flirt' mocht hij niet naar Borussia Dortmund vertrekken, terwijl de Duitser ook in verband werd gebracht met Liverpool en FC Barcelona. De genoemde vraagprijs was toen twintig miljoen euro.

PSV is nu 'stevig in onderhandeling', meldt de ochtendkrant, die daarmee de scoop van het Eindhovens Dagblad onderschrijft. De linksback zelf wil graag naar Eindhoven. 'Hij denkt dat zijn (aanvallende) kwaliteiten in de top van Nederland en onder Schmidt nog beter tot hun recht komen', klinkt het.

Max is een aanvallende ingestelde linksback in de lijn van Angeliño, die in het seizoen 2018/2019 veel indruk maakte op de linkerflank van PSV. Hij was afgelopen seizoen goed voor acht goals en zes assists namens Augsburg, dat op de vijftiende plaats eindigde in de Bundesliga.