'Dik verdiende' toptransfer Van de Beek: 'Pogba moet gewoon inleveren bij Donny'

'Dik verdiende' toptransfer Van de Beek: 'Pogba moet gewoon inleveren bij Donny'

31-08-2020 08:44
94

Rafael van der Vaart noemt de aanstaande transfer van Donny van de Beek naar Manchester United 'dik verdiend'. De 23-jarige middenvelder van Ajax ondertekent op korte termijn een vijfjarig contract in Engeland.

"Hij verdient het echt", reageert Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Donny heeft goed gespeeld in de Champions League en veel doelpunten gemaakt. Manchester United mist nu een scorende middenvelder. Ze hebben natuurlijk Bruno Fernandes, maar die maakt vooral penalty's en vrije trappen. Ze hebben echt iemand nodig."

Wedden

Meer odds

De oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur denkt dat Van de Beek een aanvallende rol op het middenveld krijgt in Manchester. "Als lopende man. Fernandes gaat dan iets meer naar achteren. Paul Pogba? Die moet gewoon inleveren bij Donny, ik neem aan dat dat ook verteld is", knipoogt Van der Vaart. "Het is geweldig. Dik verdiend."

Theo Janssen denkt dat Manchester United beter bij Van de Beek past dan FC Barcelona en Real Madrid. "Donny is een lopende speler. Bij Barça hebben ze over het algemeen middenvelders die het van het korte spel moeten hebben. Ik denk dat dit voor hem de perfecte stap is."