De Telegraaf: PSV bereikt akkoord, linksback Max kost minder dan 10 miljoen

De Telegraaf: PSV bereikt akkoord, linksback Max kost minder dan 10 miljoen

31-08-2020 12:26 Laatste update: 12:37
238

PSV heeft Philipp Max zo goed als binnen. De linksback van FC Augsburg is voor acht miljoen euro, exclusief bonussen, onderweg naar Eindhoven. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant zijn PSV en Augsburg 'op hoofdlijnen' akkoord over de transfer van Max. De transfersom blijft ruim onder de tien miljoen euro, ook als er toekomstige bonussen in werking treden. Met de komst van Max heeft PSV het hoofdpijndossier op de linksbackpositie eindelijk opgelost, één jaar na het vertrek van Angeliño.

Max wil graag naar Eindhoven, waardoor niets een bezegeling van de deal nog in de weg lijkt te staan. Augsburg eiste een jaar geleden nog twintig miljoen euro voor de linksback, die daardoor een transfer naar Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach in rook zag opgaan. Ook Liverpool en FC Barcelona werden met hem in verband gebracht.

Na doelman Yvon Mvogo, die voor twee seizoenen wordt gehuurd van RB Leipzig, wordt Max de tweede zomerversterking van PSV, dat een steeds Duitser gezicht krijgt. Zodra PSV en Augsburg het definitief eens zijn, reist hij af naar Eindhoven voor de medische keuring. De linksback was afgelopen seizoen goed voor liefst acht goals en zes assists.